juventus draktChelsea drakt

Gus Poyet har snakket om sin stolthet over hva han oppnådde på Sunderland fire dager etter at han ble lettet over sine oppgaver som leder.

Den 47-årige Uruguayan ble sparket mandag i kjølvannet av et fryktelig 4-0 hjemme-nederlag av Aston Villa, som forlot klubben perched bare et poeng over Premier League-nedrykkssonen.

Men dagen etter møtte hans etterfølger Dick Advocaat media for første gang, insisterte Poyet på at han forlot Stadium of Light etter 18 måneder ved roret med hodet holdt høyt.

Han sa i en uttalelse utgitt på vegne av League Managers Association: Sikkert jeg er veldig skuffet over å ha forlatt Sunderland, men jeg er veldig beæret over å ha betjent denne spesielle klubben som sin leder.

Da jeg kom til oktober 2013, hadde Sunderland spilt syv kamper og mistet seks, og fikk bare ett poeng, og de var nederst i Liverpool drakt Barclays Premier League.

Trettende kamper senere på slutten av sesongen, vi hadde vunnet 10 og trukket åtte, tok oss til full sikkerhet på 14. plass.

Jeg vil alltid huske fondly at miraklet ubeseiret løp, en formåre som jeg ble beæret over for å være shortlisted for Premier League Manager of the Year Award.

Jeg lar Sunderland føle seg stolt av alle våre prestasjoner under min tenure, ikke minst når klubbens første cupfinale i 22 år, da vi tok over 30.000 fans til Capital One Cup-finalen på Wembley.

Av de tre Tyne-Wear derby-kampene siden jeg ble med i klubben som leder, er jeg veldig stolt over at vi kunne vinne alle tre, hvorav to var hjemmefra.

Jeg vil aldri glemme å vinne på Old Trafford i mai i fjor, Sunderlands første liga seier der siden 1968, som kom kort etter å ha slått Chelsea på Stamford Bridge.

Denne sesongen er Sunderland fortsatt det eneste laget som ikke har gitt inn til Chelsea, og klubben har ligget utenfor bunnen tre hele.

Poyet ble utnevnt i et forsøk på å bringe stabiliteten Bayern Munche drakt til klubben etter Paolo Di Canios korte, men stormfulle regjering og, selv om han var skuffet over å miste sin jobb, takket han formannen Ellis Short for å gi ham sjansen i toppruten.

Han sa: Jeg vil benytte anledningen til å takke formannen Ellis Short for å gi meg min første mulighet til å klare seg i Premier League, uten tvil den største ligaen i verden.

Jeg takker også staben min for deres verdifulle hjelp, spillerne for all sin innsats og spesielt fansen, som demonstrerer en så utrolig lidenskap for klubben.

Jeg ønsker alle sammen med Sunderland det aller beste for resten av sesongen og utover.